Husgruppe opplegg

april 28, 2021

Arnfinn Løyning talte denne søndagen og temaet var Paulus og Timoteus.

Oslo Østre sine podcaster finner du her

Les bibelteksten:

• 2. Tim. 1, 1-14

Oppsummering av talen:

«Mitt kjære barn» sier Paulus, som selv var ugift, om Timoteus. Han hadde mange «åndelige barn». Timoteus var en av dem, kanskje hans næreste og kjæreste medarbeider. Vi får i dagens tekst se hva som preger deres nære forhold:

1. Paulus ber for han. Han takker Gud for Timoteus. Bønnens kjerne er takk. Håper du har mange du takker for. Mange navn du nevner for Gud i dine bønner.
  2. Paulus lengter etter å se Timoteus igjen. Vi har også gjennomlevd en lang periode med fravær og avstand. Jeg kjenner en stigende lengsel, en økende forventning til å se dere igjen. Det blir nesten som en slags «restart». Det kan gi nye muligheter.
  3. Tro i hjemmet. Det er så viktig å leve troens liv i hjemmet ditt. En bibel synlig, en bordbønn bes, en takkebønn sammen med gode venner. I hjemmet ditt.
  4. Denne tiden med avstand hadde også vært utfordrende. Det var noe som hadde sluknet, noe som trengte å få ny glød og ny giv. «La Guds nådegave i deg flamme opp på nytt, den du fikk da jeg la hendene på deg». Tider med isolasjon kan også føre til mismot og depresjon, derfor var det godt for Timoteus å høre: «for Gud ga oss ikke en ånd som gjør motløs; vi fikk ånden som gir kraft, kjærlighet og visdom.»
  5. Frelsens grunnvoll. Vi er kalt og vi er frelst. Alt kommer fra Gud. Frelsen av et verk av Gud fra A til Å. Det er dette Timoteus jeg forkynner, det er dette jeg roper ut. Det er dette ordet som gjør at jeg nå er i fengsel. Jeg ble SENDT, Timoteus.

Det er disse sunne ordene du skal gå videre med. Timoteus du har fått en vakker skatt, ta var på den, den er betrodd deg. Den hellige ånd bor i deg. Han sender deg. Løft blikket Timoteus. Du er kalt. Du er utrustet. Du er velsignet. Min sønn ikke se bakover, løpt blikket, se oppover, se fremover. Vi skal snart møtes, men enn så lenge. La ikke mismot prege deg. Du har fått troen som en gave. Du har fått nådegaver, la det flamme opp i deg, igjen.

Spørsmål å samtale rundt i gruppa:

1. Er det noen du kan kalle din åndelige far eller din åndelige mor? Eller har du noen «åndelige barn»?
  2. Snakk sammen om hva denne tiden med avstand og isolasjon har gjort med dere med tanke på menighetens fellesskap. Er det blitt en god og behagelig vane å ikke gå til kirken søndag kl. 11.00? Eller merker noen en økende lengsel?
  3. Har noen i gruppen opplevd at noe har sluknet, eller har noen mistet noe av åndelig verdi denne tiden?
  4. Hvordan kan vi være til oppmuntring for hverandre, hvordan hjelpe hverandre til å leve i kraft, kjærlighet og visdom?
  5. Du er sendt, jeg er sendt. På hvilken måte?
  6. Vi er også en sendemenighet. Hvordan opplever dere å være en del av en sendemenighet?