Gudstjeneste 16. juni

mai 29, 2019

I starten av Josvas bok kapittel 1.3 leser vi at «Hvert sted dere setter foten på, gir jeg dere, slik som jeg lovet Moses.»

‭‭Vi leser deretter 23 kapitler før vi mot slutten ser at Gud oppsummerer ganske bra når han minner om at: «Jeg ga dere et land…» (Josva‬ ‭24.13‬a)

Fascinerende og inspirerende historie, i hvert fall for oss som identifiserer oss med Josva og hans karakter. Ikke alle kjenner seg som Josvaer. Sannheten er heldigvis at det var flere enn bare Josva med i historien. Etter søndagens gudstjeneste håper vi alle kan sitte igjen med både en utfordring og en ro i sjelen. Uansett hvem du er og hvordan du responderer på misjonskallet som både du, jeg og Josva fikk så er Guds løfter de samme: «Jeg har jo sagt deg: Vær modig og sterk! La deg ikke skremme, og mist ikke motet! For Herren din Gud er med deg overalt hvor du går.» (Josva 1.9)

Før gudstjenesten på søndag vil jeg utfordre deg til en ting: be Gud om å vise deg en eller flere personer eller arenaer der du kan bety en forskjell som kristen.

• Tale ved Oskar Hadeland
  • Musikk ved Aleksander Lorentzen