Januar 17, 2018

For to søndager siden fikk vi i Østre høre om Jesus som ung 12-åring. I forlengelsen av påskefeiring blir Jesus værende i Jerusalem. Maria og Josef blir mer og mer nervøse. De leter febrilsk etter ham og til slutt finner de ham i templet. «Hvorfor lette dere etter meg? Visste dere ikke at jeg må være i min Fars hus?Jesus var i sin Fars hus fordi han er Guds sønn.

Jesus viser oss hvem han er.

Sist søndag handlet bibelteksten om Jesu dåp. 1. kapitelet i Markus forteller om hendelsene da Jesus gikk opp fra dåpsvannet: Straks han steg opp av vannet, så han himmelen dele seg, og han så Ånden komme ned over seg som en due. Og det lød en røst fra himmelen: «Du er min Sønn, den elskede, i deg har jeg min glede.»

Jesus viser oss hvem han er.

For 3. søndag på rad i 2018 kan vi få lære mer om Jesus. Vi ser mennesket Jesus svetter og er tørst. Sliten etter en lang vandring fra Jerusalem. Likevel tar han ingen ”pause” fra tjenesten – på vei fra ett oppdrag til et annet. Nei, han fortsetter å være våken og observant. Hvem er det som kommer på min vei i dag? Hva er deres livssituasjon? Hva er deres lengsel? Det kan se ut som om Jesus er på den kanalen når han med såre føtter og støv i halsen er på vei inn mot Sykar i Samaria.

Søndag viser Jesus oss hvem han er…

Velkommen til Oslo Østre Frikirke, gudstjeneste kl. 11.00

• Johan Valen-Sendstad taler – Johannes 4:4-26
  • Musikk v/ Aleksander Lorentzen
  • Sang v/ vokaltrioen MTB
  • Kirkemiddag etter gudstjenesten. Familien Wayu serverer etiopisk mat.
  • Bønn i kirken 10.30